КАБи не збиваються, єдиний варіант - бити по аеродромах. Про це заявив голова поліції Харківської області Володимир Тимошко в ефірі телеканалу "Еспресо".

Війська РФ постійно використовують КАБи для ударів по Харкову і області. 

Загалом за останній тиждень росіяни завдали по Харківській області 134 удари різними типами зброї. Внаслідок цих ударів загинули сім людей, 145 отримали поранення, з них 15 дітей. Повністю або частково зруйновано 520 об'єктів інфраструктури.

“В Харківській області, нажаль, поки не можемо протидіяти таким ударам, тому що КАБи не збиваються. Єдина можливість протидіяти – це нанесення ударів по аеродромах базування російської авіації. За минулу добу прилетіло по області десять КАБів. Це КАБ 250 і 500, з керованими модулями, які дозволяють наносити ураження на відстані до 100 км від точки скиду. Тобто ворожа авіація – Су-34 у супроводі винищувача Су-35 – підлітають за 30-40 км до кордону та здійснюють пуски одного чи кількох КАБів, і вони летять від Золочева до Куп’янська”, - розповів Тимошко.

Але він додав, що інтенсивність застосування КАБів з початком операції ЗСУ в Курській області РФ знизилася: до того на Харківську область скидали від 35 до 70 КАБів на добу, зараз – близько 10 за добу.