Харківським комунальникам заважають хаотично припарковані машини, через які сміттєвози не можуть під'їхати до контейнерів, і звалища сміття. КП "Комплекс із вивезення побутових відходів" просить харків'ян дотримуватися вимог ПДР і благоустрою Харкова, повідомили в міськраді.

На підприємстві нагадали, що, згідно з Правилами дорожнього руху України, заборонено залишати машини на відстані менше ніж п'ять метрів від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збору сміття. А за викинуте в недозволеному місці сміття передбачено штраф у розмірі від 340 до 1,7 тис. грн.

У травні в провулку Рогатинському знайшли несанкціоноване звалище. Комунальники провели з місцевими жителями профілактичні бесіди, а робітники КВБО прибрали сміття. Незважаючи на це, через місяць звалище утворилося на тому самому місці.

Як повідомив директор КП "КВБО" Олексій Артикуленко, підприємство спільно з небайдужими харків'янами активізувало роботу щодо запобігання таким правопорушенням, і шукає тих, хто має бути притягнутий до адміністративної відповідальності.