Мер Ігор Терехов закликав харків'ян запасатися питною водою. Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону.

Ви знаєте, що цинічність російських агресорів полягає в тому, що вони цілеспрямовано знищують критичну інфраструктуру. відновити руйнування, які можуть бути гіпотетично. І запустити заново і систему водопостачання, і систему електропостачання. Тому необхідно, щоб якийсь запас води знаходився у харків'ян", - розповів Терехов.

Минулого тижня у Харкові перевірили воду, згідно з результатами досліджень лабораторії санітарно-епідеміологічного контролю КП "Харківводоканал", якість водопровідної води відповідає всім санітарно-гігієнічним нормам.

Як зазначив Терехов, з 31 жовтня, коли Росія завдала величезних збитків енергетичній інфраструктурі, міські служби цілодобово працювали з енергетиками, щоб виправити ситуацію. Вдалося багато зробити: на комунальних підприємствах зменшили витрати електроенергії, оптимізували транспортну систему, у метро збільшили інтервал руху, так вдалося знизити вживання електроенергії.

На випадок холодів міська влада також має рішення - у Харкові відкриють кілька типів пунктів обігріву, де харків'яни зможуть зігрітися у разі НС з опаленням:

  • школи - їх оснастять генераторами, там можна буде зарядити телефони та інші гаджети. Для харків'ян готуватимуть гарячу їжу:
  • станції метро;
  • зупинки-укриття - у них будуть генератори, теплові гармати та завіси, джерела живлення, щоб люди могли зарядити мобільні. Людей там забезпечать гарячим харчуванням.

У мікрорайонах розмістять намети спеціально призначені для пунктів обігріву. Крім того, у Харкові очікують прибуття невеликих "будиночків", які локально розставлятимуть житловими районами. Точних адрес поки немає, але раніше в мерії заявляли, що харків'ян поінформують про місце розташування найближчих до їхніх будинків пунктів: на всіх під'їздах будуть вивішені оголошення із зазначенням найближчих адрес таких пунктів.