Помер адвокат Геннадія Кернеса Олександр Гунченко. Про це повідомили у Раді адвокатів Харківської області.

"6 листопада обірвалося життя талановитого адвоката, майстра своєї справи, чуйної та доброї людини, чоловіка та батька, кандидата юридичних наук, заступника голови Ради адвокатів Харківської області Гунченка Олександра Вадимовича", - йдеться у повідомленні.

Олександру Гунченку було 52 роки. Він закінчив юракадемію (зараз - університет) ім. Ярослава Мудрого та інститут держуправління у Харкові. У юридичній практиці - з 2000 року, Гунченко спеціалізувався на кримінальних процесах, також викладав в університеті внутрішніх справ.

З 2015 року Гунченко разом із групою інших адвокатів представляв інтереси мера Харкова Геннадія Кернеса, звинуваченого за кримінальними статтями "незаконне позбавлення волі або викрадення людини", "катування" та "загроза вбивством". Справа розслідувалася з лютого 2014 року, коли виникли підозри у причетності до викрадення та побиття прихильників Майдану у січні 2014 року. Разом із міським головою Харкова у справі проходили двоє його охоронців.

На церемонії прощання з Геннадієм Кернесом 23 грудня 2020 року Олександр Гунченко заявив, що адвокати й родина Кернеса наполягатимуть у суді на його реабілітації у справі 2014 року.