Франція допоможе у відновленні Харківської області. Голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко разом із президентом Асоціації регіонів Франції, президентом регіону Окситанії Кароль Дельгою підписали спільну Конвенцію. Про це повідомили у облраді.

Делегація Харківської області взяла участь у 20 Конгресі регіонів, який пройшов у французькому Страсбурзі. Це щорічний захід, на якому збираються регіональні керівники та політики для обговорення питань регіонального розвитку, інновацій та співробітництва у Франції та Європі.

Під час круглого столу "Україна: Залучення для підтримки областей" спеціальний уповноважений Президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П'єр Ельброн заявив про всебічну підтримку України. Зокрема, Франція надасть Україні 60 млн. євро для підтримки енергетики та 200 млн. євро на відновлення регіонів після російських обстрілів.

Тетяна Єгорова-Луценко заявила, що насамперед допомоги у реконструкції та відновленні критичної інфраструктури та житлового фонду потребують прифронтові регіони.