Харків'яни загалом підтримують міську владу: більшість вважає, що чинного мера слід обрати на новий термін. Про це свідчать дані соціологічних досліджень, які у квітні-травні 2024 року провела соціологічна група «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Діяльність мера схвалюють і скоріше схвалюють 80% опитаних харків'ян. Це абсолютний рекорд для обласних центрів країни.

65% опитаних харків'ян вважають, що чинного мера слід переобрати на новий термін. 25% вважають, що на виборах слід обрати нову людину. 3% заявили, що мер має піти у відставку якомога швидше.

Дві третини респондентів - 66% - позитивно ставляться до міськради. Не схвалюють її роботу або скоріше не схвалюють 21%. За рівнем позитивної оцінки міськради городянами Харків теж посідає перше місце в країні.

При цьому кредит довіри до міської ради значно нижчий, ніж до мера. 41% опитаних городян вважають, що депутати мають працювати до закінчення війни. 37% - що на найближчих виборах депутатів мають замінити нові люди. Ще 13% вважають, що чинні депутати мають піти у відставку якомога швидше.

Харків'яни вважають, що досить добре поінформовані про роботу місцевих органів влади. Таку думку висловили 58% опитаних. Це четвертий показник по країні.

Три слова, які, на думку опитаних харків'ян, найкраще характеризують роботу місцевої влади:

  • «компетентна» - 35%;
  • «відповідальна» - 32%;
  • «ефективна» - 29%.

При цьому прозорою владу вважають лише 9% опитаних.

Опитування проводилося в 21 обласному центрі України за винятком тимчасово окупованих територій. Херсон був виключений із вибірки через безпекову ситуацію, яка унеможливлювала особисте опитування. В опитуванні брали участь 16 800 респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%.