Мешканців Липецької громади вивозять у російський Орел. Про це в ефірі "Суспільне. Студія" 6 червня повідомив начальник військової адміністрації Харківського району Володимир Усов.

За його словами, про такі факти розповідають жителі громади, які перебувають у Європі.

У кількох окупованих пунктах Липецької громади залишаються менше ніж 100 осіб. Протягом минулого тижня, за словами очільника РВА, з цієї території через РФ виїхали ще чотири сім'ї.

Війська РФ почали наступ на півночі Харківської області 10 травня. Вони змогли захопити шість сіл Липецької громади Харківської області, у яких на той момент проживало щонайменше 150 осіб.

На підступах до села Липці ЗСУ зупинили російські війська. Усов повідомив, що зараз РФ намагається атакувати Липці та Глибоке, зазнає великих втрат, але не має успіху. ЗСУ обороняються і трохи просунулися в напрямку Лук'янців.

Липецька громада розташована на північ від Харкова. До громади входить 2 селища і 15 сіл, у яких до війни проживало приблизно 13,5 тис. осіб. Центр громади - село Липці, яке розташоване за 20 км від харківської окружної дороги. До війни в селі проживало понад 4 тис. осіб.