Війська РФ 4 липня скинули авіабомбу на Руську Лозову під Харковом. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Загинула 67-річна жінка, 74-річний чоловік дістав поранення.

Представник Дергачівської міської військової адміністрації Олександр Кулик повідомив, що КАБ влучив у район приватної забудови, зруйновано кілька будинків, пошкоджено лінії електропередач, пише "Суспільне".

За даними Кулика, загибла в Руській Лозовій жінка під час бомбардування перебувала на городі. Вона отримала осколкове поранення в голову, несумісне з життям. Її чоловіка госпіталізували.

За словами начальника Слідчого відділу ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова, цій родині багато разів пропонували евакуацію, але вони відмовлялися. Не хотіли залишати своє господарство.

За даними Генштабу на 16.00 4 липня, від початку доби росіяни вдарили чотирма КАБами по районах Липців, Вовчанських Хуторів та Охримівки.

На Харківському напрямку росіяни 10 разів штурмували позиції ЗСУ в районі Глибокого, Вовчанська та Липців. Станом на 16:00 тривали три бойові зіткнення.

На Куп'янському напрямку війська РФ чотири рази штурмували українські позиції в районі Синьківки, Стельмахівки та Новоселівки. Два бойові зіткнення тривали.