До Куп'янська ходитиме рейковий автобус. Як повідомили в "Укрзалізниці", перший рейс призначено на сьогодні, 3 листопада.

"Це перший комбінований рейс, де 95% дороги долається потягом, а остання миля від зупиночної платформи Осиново до Куп'янська - безкоштовними маршрутними автобусами громади. Відновлення підірваного залізничного мосту займе час, але ми відновлюємо рух уже зараз. 60 тисяч людей таким чином отримають стабільний. та надійне повідомлення", - розповів голова правління "Укрзалізниці", - Олександр Камишин.

За його словами, роботи на цій ділянці щойно завершилося, тут ліквідували 49 пошкоджень та відновили понад 70 км контактної мережі.

Прямий рейс №6605/6608 з кінцевою станцією Осинове курсуватиме зі станції Харків-Пасажирський щодня о 06:15, прибуття - о 09:50. Зворотний рейс з Осинового - о 16:21, прибуття до Харкова - о 19:35.

Вартість проїзду - 43 грн.

Також щодня курсуватиме залізничний шатл "Осинове - Занки" з можливістю пересадки на станцію "Харків-Левада".

Наприкінці жовтня з'явилася інформація, що через обстріл скасували електричку до села Осинове Куп'янського району. Коли відновлять повідомлення "Харків - Осинове" та "Занки - Осинове", у Південній залізниці зазначили, що повідомлять пізніше.

Рейкові автобуси - не новинка для Харківської області. Наприклад, з 15 вересня до звільненої Балаклії можна дістатися цим зручним транспортом. Вартість проїзду з Харкова до Балаклії - 29 грн, квитки можна придбати в касах та у провідників.

З 10 жовтня до Ізюму теж можна доїхати потягом: почали ходити рейкові автобуси "Харків - Ізюм - Харків" та "Ізюм - Балаклія - ​​Ізюм". Поїзд виїжджає з Харкова о 07:00 та прибуває до Ізюму о 10:47. Зворотний рейс - о 17:02, прибуття до Харкова о 20:48.