На сьогоднішній день у Харкові та області скасовуються погодинні відключення світла, цього замало для стабільної роботи системи. Про це повідомили в Укренерго.

"На жаль, графіків погодинних відключень сьогодні для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо. Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" змушений надати з 11:00 операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Сумській, Харківській та Полтавській областях. Дію графіків погодинних відключень у цих областях тимчасово припинено", - зазначили у компанії.

В Укренерго додали: тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати стійке балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян. Це дозволяє енергетикам якнайшвидше відновити пошкоджені енергооб'єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням споживачів.

Можливо, саме через обмеження електроенергії у Харкові сьогодні на якийсь час зупинялося метро. Станом на 11.30 усі гілки запустили. Наземний електротранспорт не зупиняли.