Ця зима буде найважчою для Харкова  за всю його історію. Таку думку висловив мер міста Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону, говорячи про підготовку міста до опалювального сезону.

За словами мера, постійні обстріли значно ускладнюють процес підготовки. Тим не менш, роботи ведуться цілодобово, щоб забезпечити харків'ян теплом, водою та електроенергією протягом холодного сезону. Із міркувань безпеки деталі підготовчих робіт не розголошуються.

Також він розповів, що в Харкові завершуються роботи з підготовки укриттів до зими.

Усі теплоелектроцентралі, які раніше забезпечували Харків теплом, були повністю знищені внаслідок російських атак. Ворог зруйнував об'єкти не лише теплової, але й електричної генерації по всій Харківській області. Зараз Харків отримує електроенергію з інших областей.

Терехов говорив, що Харків стане енергетичним "островом". До кінця 2024 року в місті буде встановлено 141 одиницю спеціального обладнання: когенераційні та газотурбінні установки, трансформатори та блочно-модульні котельні.

Мер міста запевняв, що більшість установок буде готова до початку опалювального сезону, а за умови своєчасного постачання всі роботи планується завершити до кінця року.