На Харківщині зафіксовано випадок отруєння дикорослими грибами. Про це повідомили у ГУ "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".
З'ясувалося, що 82-річна мешканка Валківської громади Богодухівського району назбирала сироїжок, відварила їх та з'їла. Через 6 годин після вживання грибів у пенсіонерки з'явилися перші симптоми отруєння – загальна слабкість, біль у животі, нудота, блювання, підвищення тиску та жар.
Постраждала звернулася за медичною допомогою та була госпіталізована до стаціонару у стані середньої тяжкості. Наразі вона перебуває на лікуванні обласної лікарні.
♦ Увага! Читайте нас у телеграм-каналі
Там більше інформації!
Правила щодо профілактики грибних отруєнь:
- Збирати треба лише ті гриби, які ви добре знаєте.
- Не слід збирати старі гриби, що переросли, навіть якщо вони не червиві.
- Гриби - продукт, що швидко псується. Їх не можна довго зберігати, особливо у теплі.
- Отруєння може настати при вживанні грибів, недостатньо проварених або непросолених, з їдким молочним соком, приготованих без попереднього відварювання або вимочування.