В Харькове пройдет киномарафон "на выживание"У Харкові пройде кіномарафон "на виживання". Про це повідомила "SQ" координатор проекту Тетяна Райда. За її словами, завдання учасника проекту - дивитися фільми non-stop. Переможе той, хто протримається найдовше. Переможця чекає приз у 10 тис.грн., а також бонус за голоси, які віддадуть за нього.

Марафон стартує 24 листопада в кафе "Cinema". Для його проведення заклад виділяє цілий поверх, вхід куди буде закритий. Але зазирнути до несплячих кіноманів і повболівати за свого учасника зможуть усі охочі.

У змаганнях зможуть узяти участь тільки 20 осіб. Їх відберуть випадково через сервіс random.org. Щоб узяти участь у відборі, потрібно зареєструватися на сайті Cinema. Вимога до потенційних марафонців одна: вони повинні бути не молодшими 18 і не старшими 30 років.

Перелік фільмів організатори затвердять за підсумками голосування в групі, але обіцяють усю жанрову розмаїтість: від трилерів і мелодрам до арт-хауса.

Учасники отримають триразове харчування і снеки. Вживати енергетики буде заборонено, а кількість допустимих чашок кави обмежать безпечною для здоров'я нормою. На майданчику будуть чергувати лікарі.

"У всьому світі ресторатори відзначають глобальну тенденцію: росте попит на тематичні заклади. У Харкові вже є кілька арт-кафе, місця для меломанів, футбольних уболівальників, театралів. "Cinema" - це місце, яке ми задумали спеціально для любителів кіно, тому й виникла ідея провести кіномарафон "на виживання", - зазначив власник кафе "Cinema" В'ячеслав Некрасов.

Якщо кіномарафон збере більше тисячі заявок на участь, ініціатори готові зробити його регулярним.