На АЭС "Маркуль" во Франции произошел взрыв. Есть пострадавшиеНа АЕС "Маркуль" у Франції стався вибух. Як передає "Europe 1" з посиланням на представників Комісаріату з атомної енергетики Франції (Commissariat a l'energie atomique), в результаті інциденту одна людина загинула, щонайменше чотири постраждали, повідомляється про одного зниклого безвісти, передала "Lenta.ru."

Як повідомляє видання, за одними даними, на АЕС існує ризик витоку радіації, за іншими - небезпеки витоку радіації немає. Про відсутність ризику радіоактивного зараження повідомляють і "РИА Новости" з посиланням на представників Комісаріату з атомної енергетики. Вибух стався близько 11:45 за місцевим часом в одній з печей після займання на майданчику для зберігання радіоактивних відходів. Місце події оточене, на території АЕС працюють пожежники, поліція, медики та представники департаменту Гар (Gard). Для евакуації поранених біля електростанції чергує вертоліт.

Атомна електростанція "Маркуль" була введена в експлуатацію в січні 1956 р. АЕС оснащена трьома реакторами, які працюють на урановому паливі.