У Харкові проаналізували вартість наборів для швидкого приготування куті - традиційної обрядової страви, яку готують на Різдво. Зазвичай кутю варять з пшеницю чи ячменю, хоча сьогодні часто можна зустріти рецепти з перловки чи рису.

Готується кутя тричі: на Святий Вечір, на Щедрий вечір та у Водохрещенський вечір.

Як повідомили в міськраді, порівняно з минулим роком кутя подорожчала на 10-20%. Сьогодні вартість наборів для куті у середньому становить від 40 до 260 грн і залежить від виробника, ваги та складу продукту.

У харківських супермаркетах ціни на набори для приготування куті такі:

  • «Сільпо» - від 20,99 грн до 54,49 грн;
  • «Рост» - від 41,70 грн до 58,80 грн;
  • «Фоззі» - від 13,70 грн до 73,10 грн.

Окремі інгредієнти для куті коштують:

  • крупа пшенична - від 25 грн/0,4 кг,
  • рис довгозернистий - від 50 грн/кг,
  • булгур - від 40 грн/кг,
  • мед - від 70 грн/250 г,
  • мак - від 30 грн/125 г,
  • ядра волоських горіхів - від 220 грн/кг,
  • родзинки - від 160 грн/кг.