Що буде, якщо випивати склянку молока в день? Усі, хто слідкує за своїм здоров’ям, мають знати правдиву інформацію про молочні продукти. Чого більше від молока: шкоди чи користі? Які міфи розвінчують лікарі-дієтологи і які байки досі гуляють в народі про молоко? Як бачимо, запитань поки більше за відповідей.
Якщо раніше на репліку «купи молока» додаткових коментарів не виникало, то зараз простою фразою проблеми не вирішиш. В магазинах представлено безліч продукту в різній упаковці. Та й взагалі незрозуміло, про яке молоко мова: коров’яче, соєве, кокосове чи рисове. Якщо говорити про продукт тваринного походження, то тут треба орієнтуватися на високу якість. Саме таким вимогам відповідає молоко від ТМ Pastoral https://pastoral.ua/. Цей бренд відомий в Україні та Європі, а його молочна продукція є в найвідоміших торговельних мережах.
Поговоримо про користь молока та норми його вживання.
Широка лінійка молочних продуктів
Про шкоду молока можуть говорити тільки ті, хто не розібрались у ситуації та наслухались доморощених дієтологів. Наукові дослідження показали, що саме молочні продукти є джерелом кальцію та мають у складі ще багато вітамінів, які допомагають організму засвоювати кальцій.
При обробці молока створюють багато смачних та різноманітних продуктів, як здатні розширити наше меню:
- йогурт роблять, додаючи у молоко спеціальні лактокультури, які благотворно впливають на мікрофлору кишківника;
- кефір, ряжанку отримують шляхом квашення свіжого молока;
- вершки — це зібраний молочний жир, а сметана — результат квашення вершків;
- вершкове масло отримують методом збивання молока, воно є незамінним доданком до багатьох страв та інгредієнтом випічки;
- творог — продукт з прокислого натуральним методом молока, яке відігрівають та відціджують;
- тверді та м’які види сирів — сироварні продукти з різним терміном дозрівання та більшим чи меншим відсотком вологи в складі.
Всі ці молочні продукти мають дуже багато корисних вітамінів, мінералів, білків та ферментів у своєму складі. Тому визначену кількість будь-якого продукту можна вживати кожного дня.
Молоко: з чим треба бути обережним
Деякі молочні продукти (вершки, масло, твердий сир) мають високий відсоток жирності. В цьому полягає небезпека: якщо вживати такі харчі безконтрольно, то можна набрати вагу. Тому їсти молочні продукти треба, але з урахуванням калорійності. Рекомендована норма молока для дітей 3-6 років — до 2 склянок у день. Для дорослих загальна кількість молочної питної продукції — до 3 склянок. Це не обов’язково може бути молоко. Хай це буде йогурт, краще без цукру, ряжанка чи кефір.