43% доріг Харкова пошкоджено обстрілами і важкою технікою, повідомили у міськраді. Це близько 6,5 млн кв. метрів.

Директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Дмитро Липовий констатував, що збитки, нанесені шляховому господарству, становлять 12-15 млрд грн.

Виключно за рахунок міського бюджету відновити дороги неможливо, тому міська влада вже зараз шукає додаткові джерела фінансування, зокрема, отримання субвенцій з держбюджету та залучення коштів міжнародних фондів. Зокрема, допомогу у відновленні доріг може надати місто-побратим Калгарі. На початку серпня керівник канадської громадської організації ХАГС Пол Х'юз побував у Харкові та зустрівся з мером Ігорем Тереховим. Тоді Пол Х'юз повідомив, що мета його візиту - визначити пріоритетні сфери, в яких Калгарі міг би надати підтримку. Канадці готові відремонтувати школу і деякі проблемні дороги.

Зараз на дорогах Харкова щодня працює близько 15-20 бригад комунального підприємства “Шляхрембуд”. Оскільки воєнні дії продовжуються, капітальні ремонти доріг зараз не проводяться: комунальники займаються поточними ремонтами. З початку 2023 року в Харкові відремонтували 75 тис. кв. метрів доріг і близько 40 тис. кв. метрів тротуарів.