У Харкові працівник територіального центру комплектування (ТЦК) вимагав хабар у керівників відомого бару-ресторану. Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону.

На початку червня цього року 42-річний співробітник одного з районних ТЦК вимагав 1500 доларів США та картку з постійною 20-відсотковою знижкою на всі послуги бару-ресторану. За це він обіцяв не мобілізувати працівників та відвідувачів ресторану. Також він обіцяв забезпечити персонал ресторану фіктивними документами, які б "гарантували" їм відстрочку на кілька тижнів.

Правоохоронці затримали військкома під час отримання знижкової картки в обмін на фіктивні документи.

Працівнику ТЦК обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

За фактом здирництва та одержання хабара посадовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) ведеться розслідування. Підозрюваному загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

З 24 лютого 2022 року в Україні оголошено військовий стан. Усі чоловіки віком від 18 до 60 років можуть бути призвані на військову службу, якщо їх визнають гідними. Працівники ТЦК спільно з поліцейськими можуть перевіряти документи та вручати повістки на вулицях та у громадських місцях, у тому числі й у кафе, ресторанах тощо.