У Люботині відкрили підземну школу, вона почала роботу у тестовому режимі. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Школа-укриття має найвищий клас безпеки та розрахована на 400 осіб. Загальна вартість облаштування захисної споруди склала майже 73 мільйони гривень. Їх виділили з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ та з обласного бюджету.

У підземній школі передбачено систему опалення, вентиляції, водопостачання, а також встановлено дизельний генератор на випадок тривалого відключення електроенергії. Приміщення повністю пристосоване для людей з інвалідністю, має підйомник та інші елементи безбар'єрного простору.

За словами Синєгубова, освітній простір у новому укритті використовуватимуть навіть під час літніх канікул для надолуження освітніх втрат учнів. Дирекція закладу вже розробляє графік навчання у кілька змін.

У 2023 році також почалося будівництво школи-бомбосховища в Коротичі Пісочинської громади. В Індустріальному районі Харкова вже відкрили підземну школу, розраховану на 900 людей. Крім того, у Харкові до 1 вересня планують побудувати ще 3-4 підземні школи в різних районах міста, також навчатися діти продожать і в метрошколі.