28 вересня росіяни завдали удар по православному храму святого Петра і Павла у Петропавлівці Купʼянського району. Про це повідомила пресслужба Української Православної Церкви

Церква належала до Московського патріархату УПЦ.

Атака призвела до пожежі як у самому храмі, так і в сусідній будівлі. Постраждали фасади споруд та храмова територія.

Петропавлівський храм, зведений у 60-х роках 19 століття, став черговою жертвою російської агресії. Канашевич зазначив, що через близькість до лінії фронту точно встановити тип використаної зброї неможливо, але місцеві жителі припускають, що це був артилерійський або мінометний обстріл.

Станом на січень 2024 року, Росія пошкодила або знищила близько 530 храмів різних конфесій по всій країні. Пошкоджень зазнали не лише православні храми, а й юдейські, мусульманські та індуїстські релігійні споруди. Найбільше релігійних споруд зазнали руйнувань на Донеччині – понад 100. На 3 місці Харківська область, від атак постраждало понад 60 релігійних об'єктів.

Так, у перший день Великого посту 2024 року РФ обстріляла храм у селі Новоосинове Куп’янського району. У лютому РФ вдарила авіабомбами по центру Куп'янська, зруйновавши будівлю церкви Ісуса Христа. Тоді загинуло двоє чоловіків, один з них священнослужитель. Ще четверо були поранені. Минулого року РФ вдарила по храму у Дергачах.

Фото, відео: "Ґвара Медіа", Українська Православна Церква