Місто компенсує харківським ОСББ та кооперативам купівлю генераторів. Про це повідомив мер Ігор Терехов. Буде відшкодовано 70% видатків, але не більше 100 тис. грн. Відповідне рішення підтримали депутати міськради на сьогоднішній сесії. Програма компенсації розрахована на 2024-2027 роки.

Програма поширюється і на підприємців, які за договором із співвласниками забезпечують утримання та ремонт спільного майна багатоквартирного будинку та прибудинкових територій.

"У нинішніх умовах важливо дати можливість усім багатоквартирним будинкам підготуватися до майбутньої зими, забезпечивши себе резервними джерелами харчування на випадок тривалих відключень електропостачання", - заявив мер.

Щоб отримати компенсацію, необхідно подати заяву до Центру надання адміністративних послуг.

Війська РФ завдали значної шкоди енергетичній інфраструктурі Харкова. У мерії заявляли, що власної генерації місто більше не має. До осені у Харкові встановлять 141 об'єкт, що виробляє енергію. Вже змонтовано понад 50 об'єктів. За іншими  проведено тендерні процедури, обладнання очікується. Поки воно не надійшло, заливають фундаменти, підводять мережі.

Фото - ілюстративне