На річці Сіверський Донець поблизу Печенізького гідровузла в Чугуївському районі незаконно виловили величезних товстолобиків. Про це повідомив Харківський рибоохоронний контроль.

Так, 21 червня близько 14:00 було затримано двох громадян, які виловили 5 товстолобиків загальною вагою 45,3 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, оцінюються у 16 990 грн.

25 червня о 6:00 на тому ж місці виявлено ще одного порушника - він спіймав 2 товстолобиків вагою 20 кг. Збитки - 7 276 грн.

Крім того, порушники використовували заборонені знаряддя лову - спінінги, перероблені на драчі, для багріння риби.

В обох випадках на порушників складено адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП України. Заборонені знаряддя лову та незаконно виловлену рибу вилучено.

Харківський рибоохоронний патруль нагадує, що наразі на водних об'єктах регіону діє повна заборона на вилов водних біоресурсів, а також на використання малих суден та інших плавзасобів. Ця заборона діятиме до закінчення воєнного стану.

Громадян закликають дотримуватися природоохоронного законодавства та повідомляти про порушення на "гарячу лінію" за номером (099) 549 23 59.