СБУ викрила прокремлівського агітатора з Харківської області, який знімався в пропагандистських роликах для російських ЗМІ. Про це повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула.

Чоловік жив у тимчасово захопленому 2022 року селі Рубіжне Чугуївського району і роздавав інтерв'ю прокремлівським інформагентствам, у яких виправдовував російське вторгнення в Україну.

Він на камеру дякував російським військовим за окупацію територій України і скаржився, що це не було зроблено раніше, цитата: «Молодці, треба було ще 8 років тому сюди приїхати, в Україну, і звільняти».

Такі відео російські ЗМІ подавали нібито як позицію пересічних громадян України. Після звільнення регіону зловмисник переїхав до Харкова і намагався «загубитися», сподіваючись таким чином уникнути правосуддя, але не вийшло.

Чоловіка судитимуть за ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдання збройної агресії РФ проти України, виправдання тимчасової окупації частини території України, вчинені з використанням засобів масової інформації).

За такий злочин йому загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.