Стало відомо, коли мешканці Харківської області отримують безкоштовні дрова. За даними Міністерства реінтеграції, доставка розпочнеться з наступного тижня. До Харківської області деревину доставлятимуть автотранспортом.

Під програму підпадають небезпечні райони восьми прифронтових областей: Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської. Допомога передусім надаватиметься вразливим категоріям громадян: людям похилого віку, багатодітним родинам та людям з інвалідністю.

Першими отримають дрова мешканці Херсонської області: у звільнені громади регіону деревину будуть доставляти адресно з початку наступного тижня.
Миколаївська, Дніпропетровська та Запорізька отримають понад 1000 вагонів дров потягами «Укрзалізниці».

За розрахунками уряду, цього року українцям на опалення потрібно близько 5 млн кубометрів дров (для порівняння минулого року було використано близько 3 млн кубометрів). Наприкінці вересня стало відомо, що мешканцям прифронтових регіонів, які належать до уразливих категорій населення, запропонують безкоштовні дрова. На ці цілі виділено майже 563 мільйони гривень, із яких 66 мільйонів отримає Харківська область.

Про те, як подати заявку на отримання безкоштовної деревини, читайте тут.

Також в Україні запрацював онлайн-сервіс «ДроваЄ», завдяки якому можна купити дрова напряму у постачальника, без посередників.