Чотири доби знадобилося на розбір завалів та пошук загиблих після удару по харківському "Епіцентру". Сьогодні, 29 травня, пошукова операція була заершена, повідомив голова Слідчого відділу ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Загинуло 19 людей, серед них:

  • 11 чоловіків;
  • 6 жінок;
  • 2 дітей.

Поранення отримали ще 54 людини.

25 травня 2024 року РФ вдарила по будівельному гіпермаркету трьома авіабомбами. Один удар припав на відділ сантехніки, інший - поблизу з відділом, де продають рослини. Третій КАБ упав у землю і не розірвався. На момент удару в гіпермаркеті перебувало близько 120 осіб.

Болвінов розповів, як розшукавали загиблих після пожежі, яку вдалося загасити лише через 16 годин.  Фахівці просіювали попіл, щоб знайти придатні для ідентифікації фрагменти тіл. Передивляючись відео з камер магазина, правоохоронці на паперовій схемі "Епіцентру" відмічали, де на момент вибуху знаходилася людина. Саме так і вдалося розшукати загиблих: місця, де їх бачили на відео, переносили на папір, і з рятувальниками та кінологами продовжували пошуки вже в будівлі.

Голова слідчого відділу зазначив, що останньою знайшли керівницю Садового центру - 41-річну Світлану. В момент вибуху вона йшла разом з колегою в напрямку технічного приміщення.

Більшість загиблих вдалося впізнати лише після проведення тесту ДНК. У деяких випадках криміналістам та слідчим доводилося відбирати зразки ДНК не лише у родичів, а й з особистих речей, які знаходили вдома у жертв.