Правоохоронці викрили мешканку Харківської області, яка в соцмережах порівнювала українців з "бешеными собаками" та підтримувала РФ. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

За даними слідства, 49-річна мешканка Малоданилівської громади в соцмережі Twitter публікувала дописи, у яких звинувачувала ЗСУ в обстрілах і вбивствах дітей: "Многие из детишек рисовали им открыточки и отправляли цветные ладошки с пожеланиями в зону АТО. А они по ним градами в ответ. Мне хоть не так обидно, мой сын никогда в таком участия не принимал".

Також в одній із публікацій жінка написала, що "современное украинство — секта обезумевших маньяков, которых необходимо безжалостно отстреливать как бешеных собак".

Жінці повідомлено про підозру за фактом виправдання, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешт до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років. Вирішується питання про обрання фігурантці запобіжного заходу.

photo-2023-12-28-10-00-28 photo-2023-12-28-10-00-29