Помер харківський вчений, професор місцевого вишу. У Державному біотехнологічному університеті повідомили, що 12 грудня 2022 року на 41 році життя помер професор кафедри технологій тваринництва та птахівництва Андрій Палій.

Андрій Палій закінчив Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка у 2005 році. З 2010 року працював старшим викладачем, а потім доцентом кафедри технічних систем технологій тваринництва імені Б.П. Шабельника. З 2021 року був професором кафедри технологій тваринництва та птахівництва Державного біотехнологічного університету.

Андрій Палій – відомий спеціаліст у своїй галузі, автор численних наукових праць (опубліковано понад 390), неодноразово відзначався нагородами Міністерства освіти і науки України, Харківської обласної державної адміністрації та Харківської облради.

У повідомленні університету йдеться, що Андрій Палій був всебічно обдарованою людиною, займав активну громадську позицію, мав дружні стосунки з колегами та співробітниками університету, його поважали та цінували студенти.

Керівництво університету, співробітники кафедри технологій тваринництва та птахівництва, його друзі та колеги висловили глибоке співчуття рідним та близьким Андрія Палія.