На вихідні у Харкові буде мінлива хмарність, місцями дощ, але досить тепло. За даними Sinoptik.ua, у суботу, 29 жовтня, протягом усього дня погода у Харкові буде похмурою.

Без опадів, температура повітря вночі +7, вдень до +12 градусів тепла. 29 жовтня відзначається день пам'яті святого Лонгіна сотника. Наші пращури помітили, якщо у цей день погода хороша, то й осінь буде холодною.

У неділю, 30 жовтня, весь день у Харкові буде хмарно. Вночі, мабуть, пройде дрібний дощ. З ранку та до завершення дня опадів не очікується. Температура повітря від +9 вночі до +12 вдень.

30 жовтня вшановується пам'ять святого пророка Осії, який мав дар сповіщати про лиха. В цей час закінчувався літній шлях і починався зимовий: «На пророка Осію колесо прощається з віссю» - віз у сарай ставили, сани на світ витягували. А погоду пророкували по зозулі: якщо вона кукує на сухому дереві, то незабаром буде мороз.

У Харкові вже стартував опалювальний сезон і, незважаючи на досить теплу для кінця жовтня погоду, що не може не тішити, батареї у харків'ян "забулькали". А ось деяким мешканцям області доведеться опалювати будинки дровами. Мешканці районів Харківщини, які розташовані поряд із зонами бойових дій, отримають дрова безкоштовно. Як це зробити – у нашому матеріалі.