Харківська обласна рада оборони розглядає питання про зупинення ліцензії харківського приватного навчально-виховного комплексу "Авторська школа Бойка", який знаходиться у в Шевченківському районі Харкова. Про це повідомив Олег Синєгубов.

Причина - заклад продовжував працювати в офлайн форматі, попри вимоги безпеки Міністерства освіти й науки України та профільних служб. Рада оборони підкреслила, що робота закладів освіти без належних захисних споруд суперечить законодавству та моральним принципам. На Харківщині заклади освіти, які не мають відповідного захисту, не повинні працювати в офлайн режимі.

Школа Бойка - приватний навчальний заклад у Харкові. Одним із засновників був Сергій Бойко, який викладав англійську мову за власною методикою. У 2024 році школі виповнюється 30 років.

Нещодавно в будівлю школи влучила російська авіабомба, внаслідок чого постраждала одна людина. За словами Синєгубова, масових жертв серед дітей вдалося уникнути лише через те, що обстріл стався у вихідний день. Крім того, по цьому навчальному закладу РФ уперше застосувала модифіковану КАБ-250 у Харкові.

Наразі ХОВА звернулася до МОН за розʼясненнями процедури позбавлення ліцензії освітнього закладу.

Раніше Ігор Терехов заявив, що школа Бойка продовжувала працювати офлайн всупереч чинному законодавству. Міська влада зверталася до ХОВА, щоб усунути порушення. Попри кілька попереджень, заклад продовжував працювати в очному форматі.

Нещодавно директор школи "Бойка" Олександр Макагон заявляв, що зруйнований заклад планують відновити.