На Північній Салтівці "Харківводовідведення" відновлює подачу води в будинки. Про це повідомили у міськраді.

Північна Салтівка - найбільш постраждалий від війни житловий масив у Харкові. Цю частину міста російські війська активно обстрілювали з артилерії у 2022 році. 

Наразі ремонтні роботи проводяться в тих будинках, куди повернулися мешканці або планують повернутися найближчим часом. Також враховуються звернення громадян щодо відновлення послуг.

Зокрема, такі роботи проводяться в будинку на вулиці Наталії Ужвій, в якому внаслідок численних влучень пошкоджено дах і несучі конструкції, вибито всі вікна, а під час пожежі було знищено внутрішні тепло-, водо- та електрокомунікації, ліфти та технічне приміщення. 

Зараз бригади встановлюють там запірну арматуру в усіх під'їздах та на всіх стояках, що дозволить надалі відновлювати водопостачання індивідуально для кожної квартири.

За словами начальника управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем Валерія Харлана, наразі в цьому будинку постійно проживають лише чотири сім'ї, тому повне відновлення водопостачання поки що не є можливим та необхідним. Однак він підкреслив, що служба провела всю необхідну підготовку, щоб у короткий термін забезпечити подачу води до кожної квартири, коли виникне така потреба.

За даними мера Ігоря Терехова, загалом від початку повномасштабного вторгнення в Харкові обстрілами пошкоджено приблизно 9,6 тис. будівель, 160 тис. осіб залишилися без житла. Збитки, завдані місту, місцева влада оцінює в 10 млрд доларів. 

Російські війська продовжують бити по Харкову ракетами й авіабомбами. Але Терехов заявив, що місто відновлюватиметься, не чекаючи закриття неба.