На Харківщину повертається ковид. За інформацією Валківської міськради, з початку вересня у місцевій громаді підтверджено 55 випадків захворювання на коронавірус.

З 55 випадків - 19 зареєстровано серед дітей від двох місяців до семи років, повідомила Світлана Холод, завідувачка Валківського районного лабораторного відділення.

За її словами, коронавірус підтвердили у мешканців:

  • Валок;
  • Ков'яг;
  • Старого Мерчика.

А також в селах Сніжків, Баранове, Високопілля, Костів, Катричівка, Благодатне, Огульці, Перекіп, Заміське, Сидоренкове та Мельникове.

"До груп ризику відносяться місця тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб, що пояснюється високими процесами міграції", - йдеться у повідомленні.

"В умовах воєнного часу епідемічна ситуація загалом в Харківській області характеризується як нестійка, а з настанням сезонного зростання захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції, створюються реальні передумови виникнення росту захворюваності на COVID-19", - кажуть у міськраді.

Зважаючи на кількість захворювань, Валківська міська рада рекомендує людям дотримуватись дистанції та носити маски в місцях скупчення людей. Про необхідність повернутися до носіння масок наприкінці серпня заявили й у Києві.

У липні Харківська область отримала 4680 доз вакцини Comirnaty/Pfizer, а в серпні - векторну вакцину від COVID-19 Janssen (Jcovden) у рамках міжнародної ініціативи COVAX. Це досить рідкісна для України вакцина, яку не доставляли до країни під час локдауну 2020 року.

Новини