В окупованій частині Харківської області люди змушені працювати за їжу. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Зокрема, у Борівській громаді великою проблемою залишається відсутність можливості отримати нараховані українські пенсії та зарплати. Росіяни зруйнували банківську систему на окупованих територіях, заблокували роботу Укрпошти, натомість нічого не запропонувавши взамін. Досі навіть не відновлено мобільний зв’язок та інтернет.

"Розрекламовану "допомогу" у розмірі 10 тисяч рублів у деяких селах громади досі не отримала жодна людина. Щоб якось вижити, люди продають городину та іншу продукцію домашнього господарства або обмінюються продуктами. Робота за харчі та обмінна торгівля повертають громаду з ХХІ століття до часів стародавнього світу", - розповіли у селищній раді.

Окупаційна влада імітує бурхливу діяльність в громаді і робить недолугі спроби підготовки до опалювального сезону. На під’їздах багатоквартирних будинків у Боровій з’явилися оголошення про проведення гідравлічних випробувань тепломереж. Зазвичай їх проводять навесні після завершення опалювального сезону, щоб визначити проблемні місця і приступити до ремонтних робіт, які мають завершитися до пуску тепла в квартири. Яким чином і якими ресурсами окупаційна влада планує виконати цей фронт робіт за один місяць, невідомо. Ситуація ускладнюється тим, що багато квартир порожні, оскільки їхні власники виїхали через окупацію. Тож простежити за станом систем опалення в багатоквартирних будинках доволі складно.

"До того ж, окупаційна влада не виплачує заробітну плату працівникам підприємства теплових мереж, а пропонує працювати за харчові пайки, що не дуже мотивує людей виходити на роботу під керівництвом окупантів", - зазначили у Борівській селищній раді.

Раніше повідомлялося, що в окупованій Боровій місцеві жителі труяться гуманітарною допомогою, яку роздають росіяни.