На західній Україні відкривається філія великого харківського підприємства. Про це повідомили у Львівській обласної військової адміністрації.

Так, у селі Оброшине Львівського району збудують хлібопекарський комплекс, де працевлаштують 3 тисячі осіб. У новий об'єкт інвестують 20 млн євро.

Частково новий комплекс буде релокованим, адже використовуватимуть й потужності, які перевезуть із Харківщини. Частина працівників також переїдуть на Львівщину.

Взагалi нове виробництво дозволить створити 3 тисячі робочих місць, з яких тисяча людей працюватиме на заводі, та ще 2 тисячі - у суміжних підприємствах. Зокрема, з них 500 людей - це переміщені працівники з Харкова, а 2500 працевлаштовані місцеві жителі.

Продукція, яку виготовлятимуть, проходитиме різні технологічні стадії випікання та, в подальшому, підлягатиме глибокому заморожуванню з використанням роботизованого логістичного центру з надсучасним компресорним обладнанням.

Такі технології дозволять здійснювати поставки продукції по всій Україні та у будь-яку частину світу без втрати якісних властивостей хліба.

Площа комплексу - 15 тис. кв. м, працюватиме 8 виробничих ліній, виробнича потужність - 150 тонн хлібних виробів на добу.

"Новий завод поєднає в собі галицькі традиції хлібопечення та інноваційний підхід. Завдяки сучасним технологіям заморозки ми будемо спроможні забезпечувати хлібом не лише Львів та Львівську область, а й продавати нашу продукцію країнам ЄС та всього світу. Цим самим збільшувати експорт з України", - розповів інвестор, Голова Української асоціації виробників хліба Володимир Мисик.

Здати в експлуатацію будівлю нового хлібопекарського комплексу планують вже в січні наступного року, до березня проводитимуть монтаж обладнання та навчання працівників і вже у квітні запустять у роботу весь Комплекс.

Разом з основним заводом планують відкрити більше сотні точок реалізації (пекарень) з цілодобовим обслуговуванням в кожному населеному пункті Львівщини.

Завод, згідно з новим законодавством України, матиме бомбосховище для працівників.