Вчора, 26 червня, росіяни намагалися прорватися через кордон поблизу села Сотницький Козачок на Золочівському напрямку. Про це під час національного телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко.

Сотницький Козачок - село в Золочівській громаді Богодухівського району. Його населення до повномасштабного вторгнення становило 177 людей.

За словами Демченка, російська диверсійно-розвідувальна група перетнула кордон і спробувала провести бойові дії на території України. Нападу передували обстріли з різних видів зброї. Зав'язався стрілецький бій між нападниками та українськими прикордонниками. Цю атаку прикордонники відбили. На місце відправився протидиверсійний резерв, щоб зачистити місцевість.

У кінці травня влада повідомляла про можливий наступ РФ з боку Золочева. На початку червня з прикордонних сіл Івашки та Тимофіївка Золочівської громади евакуювали всіх дітей. Загалом із громади планували вивезти 1 740 людей.

Золочівська громада розташована на північному заході від Харкова і межує з РФ. Вона складається з 10 селищ і 62 сіл. До війни тут проживали 25,6 тис. людей.