У Харкові засклили половину вибитих обстрілами вікон. За інформацією першого заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства Олексія Богача, це 75 тисяч.

Минулого літа директор департаменту житлово-комунального господарства Віталій Мельник розповів, що у Харкові російськими обстрілами вибито 150 тис. вікон. Серед найбільш обстрілюваних районів міста опинилися Північна Салтівка та П'ятихатки.

Таким чином у місті вже засклено 50% вибитих вікон. Це відчутна допомога для харків'ян, оскільки самостійно засклити вікна чи поставити нові можуть не всі. Наприклад, трикамерний стандартний віконний профіль із встановленням коштує від 10 тис. гривень.

Окрім цього, торік у місті відновили близько 200 будинків; частина їх відремонтована капітально, в інших - провели ремонт. Сьогодні тривають роботи у 50 харківських будинках, пошкоджених російськими обстрілами.

Мер Ігор Терехов зазначив, що підрядниками з відновлення будинків у Харкові виступають кілька будівельних компаній. Обирають їх за принципом вигідних пропозицій: хто заявить найкращі умови в роботі, той бере об'єкт. Монополії серед забудовників немає.