Мешканці Харкова безкоштовно отримали вікна. Як повідомили у прес-службі ХОВА, понад 800 кв. м вікон влада передала до Салтівського району для квартир, які навесні постраждали від російських обстрілів.

Вікна купили за гроші резервного фонду держбюджету. Загалом на закупівлю віконних блоків, ОСБ-плит, профнастилу та піску закладено 180 млн гривень.

За словами заступника начальника Харківської ОВА Михайла Харнама, встановлення нових вікон дозволить повернутися додому багатьом людям. Крім цього, в регіоні триває активна робота щодо відновлення житла після російських обстрілів.

До кінця року влада планує доставити понад 5,5 тис. кв. м вікон харків'янам та 1,6 тис. - мешканцям Харківського району.

У серпні директор департаменту житлово-комунального господарства Віталій Мельник розповів, що у Харкові російським обстрілом вибито 150 тис. вікон. Серед найбільш обстрілюваних районів міста опинилися Північна Салтівка та П'ятихатки.

Нові вікна отримали Чугуївський, Куп'янський та Ізюмський райони області. А у листопаді у Лозовій роздали склопакети людям, чиє житло постраждало від обстрілів. Майже три десятки сімей, яким вибухами пошкодило вікна, отримали вікна. Допомога в першу чергу надали категоріям, що гостро потребують:

  • людям з інвалідністю;
  • сім'ям захисників України;
  • багатодітним сім'ям;
  • самотнім людям похилого віку.

Як отримати будматеріали

Для отримання будівельних матеріалів мешканці деокупованих громад мають звернутися до місцевої військової адміністрації. З собою необхідно мати документи, що засвідчують особу, та податковий код. Після встановлення комісією масштабів руйнувань фахівці формують заявку на отримання допомоги.