Поліція Вінниці встановлює обставини ДТП, у якому травмувався пішохід із Харкова. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Вінницької області.

Аварія сталася 25 жовтня близько 19:20 у Вінниці на вул. Київській. За попередньою інформацією слідства, 22-річний водій автомобіля Lifan 520GX, мешканець Харківської області, збив чоловіка, який йшов зеброю. Світлофора на пішохідному переході не було. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 52-річний пішохід – також мешканець Харківської області – отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований. Поки що загрози життю постраждалого немає.

Призначено низку експертиз, після проведення яких буде встановлена ​​остаточна причина аварії. Відомо, що водій був тверезий. Транспортний засіб поміщено на арештмайданчик. Розпочато розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). За таке правопорушення передбачено покарання – до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

У поліції не уточнили, чи є харків'яни переселенцями чи приїхали до Вінниці у справах, але в самому Харкові з активним поверненням туди мешканців – зараз у місті мешкає понад мільйон осіб – збільшилася кількість ДТП. Нерідко машини врізаються у темну пору доби в бетонні блоки, яким перегороджені деякі вулиці. Ще одна проблема військового та й довоєнного Харкова - п'яні водії. Нещодавно патрульні зупинили водія, який "надув" цілих 2,76 проміле алкоголю у крові. З таким вмістом спирту людина зазвичай погано стоїть на ногах.