У Харкові за тиждень усунули аварійність ще 60 будинків. Як повідомили у Департаменті житлово-комунального господарства, всього з початку повномасштабного вторгнення від харків'ян надійшло понад 70,4 тисячі звернень із 8 125 житлових будинків.

З них:

  • понад 58,7 тисяч заяв – на закриття вікон,
  • 1,7 тисячі – на ремонт вхідних груп, дверей,
  • 2,9 тисячі – на ремонт стін,
  • 6,9 тисячі – на відновлення покрівель.

За інформацією департаменту, внаслідок обстрілів у 1 893 будинках пошкоджено покрівлі, у 753 багатоквартирних будинках – вхідні групи, у 1 031 будинку – стіни, у 4 448 будинках – вікна.

 

Всього з початку повномасштабної війни ремонтники виконали 37,4 тисячі заявок харків'ян і усунули аварійність у 4 732 будинках міста. Зокрема, у 953 будинках роботи стосувалися відновлення покрівель, у 259 будинках – вхідних груп, у 174 будинках – стін та у 3,3 тисяч будинків – вікон.

Відновлювальні роботи відбуваються навіть на Північній Салтівці - районі, який разом із П'ятихатками та Горизонтом найбільше постраждав від російських обстрілів, на Північній Салтівці деякі будинки зруйновано практично повністю. За словами міського голови Ігоря Терехова, у цьому районі постраждав практично кожен будинок, але, незважаючи на це, багато харків'ян повертаються до міста та хочуть зимувати у своїх квартирах. Терехов зазначив, що у частині будинків не все встигли зробити до опалювального сезону, але зроблять приблизно до середини грудня, бо у багатьох будинках пошкоджено конструктив.

Співробітники "Харківводовідведення" у свою чергу відновлюють внутрішньобудинкові системи. Як повідомив начальник управління Валерій Харлан, комплексні ремонтні роботи виконують майже у 40 будинках на Північній Салтівці.

"Наше завдання - забезпечити кожного харків'янина якісними послугами водопостачання та водовідведення. Щоб не було підтоплень, проводимо профілактику систем зливової каналізації та контролюємо технічний стан підвальних приміщень, які є укриттями", - зазначив Валерій Харлан.

Реконструюють у Харкові та будинки, що постраждали від авіанальотів. Зокрема, це сумнозвісний будинок по вул. Космонавтів, котрий у березні залишився без фасаду. Цей будинок, як і інші у Харкові, відновлюють із застосуванням енергозберігаючих технологій.