Сьогодні, 26 жовтня, в Ізюмському районі на ворожу міну, попередньо протитанкову, наїхав автомобіль піротехніків ДСНС. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

На жаль, одна людина загинула, 5 – отримали поранення. Усі поранені госпіталізовані та отримують необхідну медичну допомогу. Стан трьох поранених медики оцінюють як тяжкий, у двох постраждалих – поранення середнього ступеня тяжкості.

"В черговий раз наголошую, що мінна небезпека в області залишається дуже високою. Закликаю всіх бути максимально обережними. Не відвідуйте ліси, лісосмуги та поля, не ходіть узбіччям доріг. У жодному разі не торкайтеся підозрілих або незнайомих предметів. Безпечно пересуватися можна тільки дорогами з твердим покриттям, де вже провели розмінування вибухотехніки", - зазначив Синєгубов.

Незважаючи на численні застереження, люди на звільнених теренах області продовжують гинути від російських мін. Вчора у Козачій Лопані на міні підірвалася 71-річна жінка, яка пасла кіз. Вона госпіталізована із пораненнями. Рятувальники, що розмінують територію, також гинуть. У тому ж Ізюмському районі 19 жовтня також підірвалися рятувальники на машині. Тоді загинули двоє людей, ще четверо отримали поранення. Але, мабуть, найбільше ризикують грибники, яких війна не зупинила від улюбленого заняття. Лише в одному Балаклійському районі у жовтні на мінах підірвалися шість любителів "тихого полювання".

За даними рятувальників, найбільше мін сапери знаходять на півночі та на південному сході Харківської області. Серед найбільш "забруднених" – населені пункти від Циркунів до Липців, Руська Лозова, Козача Лопань, територія Ізюмщини, Куп'янський та Балаклійський райони.