Харківський національний медичний університет обрав нового ректора. За результатами голосування, яке відбулося 25 вересня, перемогу здобув проректор Валерій М'ясоєдов. Він отримав підтримку 691 виборця (58,8% голосів). Його опонент, тех проректор вишу Максим Хаустов, набрав 320 голосів (27,2%). 19 виборців проголосували проти обох кандидатів.

Загальна явка склала 1041 особу з 1146 зареєстрованих виборців. У голосуванні брали участь наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники університету, а також делеговані представники від студентства.

Максим Хаустов виразив розчарування результатами виборів, зазначивши, що, на його думку, адміністративний ресурс та недобросовісні технології все ще мають місце у виборчому процесі.

Валерій М'ясоєдов народився 1962 року в Харкові. За освітою – біохімік. Доктор медичних наук, профессор. Заслужений діяч науки і техніки України. Закінчив Харківський медінститут у 1985-му році, де відтоді й працює. Із 2002 року – завідувач кафедри медбіології, водночас від 2006 року – проректор із наукової роботи. Проводить наукові дослідження у галузях ксенобіохімії, клінічної біохімії, нейрохімії та медгенетики.

Наступним етапом буде передача результатів голосування до Міністерства охорони здоров'я, після чого з переможцем має бути укладений контракт. Попередній ректор, Валерій Капустник, не брав участі у цих виборах, його контракт завершився у червні.