У ЗСУ спростували інформацію про захоплення російськими військами кількох населених пунктів на Куп'янському напрямку. Про це в коментарі CNN повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що армія РФ нібито змусила ЗСУ відступити на кілька кілометрів, покинувши водночас три невеликі населені пункти в Луганській області - Надію, Сергіївку і Новоєгорівку.

За словами Сергія Череватого, ці відомості не підтверджуються, і тактична лінія на Куп'янському фронті особливо не змінилася.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп'янському і Лиманському напрямках.

За даними Маляр, на цій ділянці фронту армія РФ шукає слабкі місця в українській обороні, веде артобстріли, атакує групами піхоти і використовує загони спеціального призначення, намагаючись просунутися, але безуспішно.

ЗСУ роблять усе, щоб зупинити противника.

Раніше голова ХОВА Олег Синєгубов заявив, що в Куп'янському районі збільшилася сіра зона, але росіяни не захопили нову територію. Кількість окупованих росіянами населених пунктів у Харківській області також не змінилася: їх 29.