Росіяни намагаються форсувати річку Вовча у Вовчанську Харківській області, намагаючись просунутися далі вглиб української території. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в коментарі виданню "Думка".

За словами Синєгубова, російські війська неодноразово намагалися подолати водну перешкоду, але всі ці спроби закінчилися невдачею. Наразі лінія фронту проходить саме по річці Вовча, яка розділяє місто на дві частини.

"Завдання наших військових – зайняти більш вигідне тактичне положення для того, щоб звільняти Вовчанськ і ті території, які нараз потрапили під вплив окупантів", - наголосив Синєгубов.

Активна фаза бойових дій у Вовчанську розпочалася 10 травня російські війська пішли у наступ. За перші тижні окупантам вдалося зайняти кілька кварталів Вовчанська, вийшовши до річки Вовча. Саме на цій природній перешкоді українським захисникам вдалося стабілізувати лінію фронту.

На даний момент у Вовчанську тривають інтенсивні вуличні бої. Нещодавно повідомлялося, що ЗСУ змусили російське командування через великі втрати перекидати війська з Донецького напрямку на Харківський.