Десятки росіян заблоковані на агрегатному заводі у Вовчанську, вони намагаються прорватися, однак постійно несуть втрати. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

15 червня військовий експерт та координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець повідомив про значну кількість російських військових, які потрапили в оточення на території Вовчанського заводу. За його даними, близько 200 окупантів опинилися в пастці після невдалої спроби форсування річки Вовча. Цю річку росіяни продовжують форсувати й зараз.

Цю інформацію доповнили й аналітики проєкту DeepState. Вони зазначили, що ще 1 червня українські сили оборони встановили контроль над підступами до згаданого заводу. 

Активна фаза бойових дій у Вовчанську розпочалася 10 травня, коли російські війська пішли у наступ. Також ЗСУ зупинили російські війська на підступах до села Липці.

Синєгубов також зазначив, що ситуація залишається мінливою, після короткого затишшя ворог продовжує нарощувати сили. Подібна ситуація спостерігається і на Куп'янському напрямку. Ворог атакує хвилями - після певного нарощення сил окупанти одразу кидають на штурм всі свої війська. Нещодавно повідомлялося, що ЗСУ змусили російське командування через великі втрати перекидати війська з Донецького напрямку на Харківський.

Очільник ХОВА підкреслив, що головним завданням українських військових на північному напрямку Харківщини є завдання максимальних втрат противнику у техниці та живій силі.