У Лозівському районі Харківської області поля заливає дощами, через що аграрії не встигають сіяти ранні ярі культури і обробляти сходи. Як повідомили в Лозівській районній військовій адміністрації, в квітні вже випало 77 мм опадів при місячній нормі в 39 мм.

Через сильні зливи і погані погодні умови сходи на деяких полях не можуть піти в ріст, а у фермерів не виходить вчасно обробити посіви від бур'яну і шкідників. У Лозівській РВА не виключають, що це може вплинути на обсяги виробництва та якість урожаю.

Посівна кампанія також ведеться в Красноградському, частково Куп'янському, Харківському та Чугуївському районах Харківської області. Аграрії засівають ярий ячмінь, горох, яру пшеницю та овес.

Голова ХОВА Олег Синєгубов повідомляв, що навесні 2023 року в Харківській області засіють лише 40% полів. Причина-замінованість територій. Сьогодні в регіоні потенційно небезпечними вважаються 570 тис.га сільгоспземель, і аграріям заборонено там працювати. Але вже на 270 тис.гектарах почалося розмінування.