РФ перекинула в Харківську область загороджувальні загони кадировців, сформовані з бойовиків чеченського спецпідрозділу "Ахмат". Про це в ефірі нацмарафону розповів командир батальйону ударних БПЛА "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко.

За словами військового, на ділянці фронту в районі Глибокого противник продовжує проводити ударно-штурмові дії середньої інтенсивності та намагається накопичувати додаткові сили і засоби для подальших атак. Поява підрозділів "Ахмат" на цьому напрямку, на думку Федоренка, свідчить про деморалізацію російських окупантів внаслідок дій українських Сил оборони.

Юрій Федоренко пояснив, що кадирівські загони зазвичай з'являються там, де потрібно "навести лад" у російських військах, включаючи як регулярні підрозділи, так і приватні військові компанії на кшталт "Шторм-Z". Ці загони мають широкі повноваження щодо покарання, примусу і навіть винесення смертних вироків на полі бою.

Федоренко зазначив, що присутність таких "загороджувальних загонів" має негативний вплив на моральний стан російських військових.

"Це впливає на російських окупантів таким чином, що після отримання несуттєвого поранення, наприклад, поранення ноги (з яким вони можуть повернутися, їм нададуть допомогу, і далі продовжити існувати, бо життям у РФ це назвати не можна) противник обирає пустити собі кулю в голову і на цьому завершити своє життя", — зазначив комбат.

Командир підкреслив, що бійці ЗС РФ бояться власних загороджувальних загонів, що є типовою тактикою для російської армії. Противник не має успіхів на Харківському напрямку, однак військовий припускає, що з часом ворог може спробувати наростити свої зусилля.

Фото ілюстративне