На Харківщині п'ять колишніх правоохоронців перейшли на бік РФ. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань

Так, за даними бюро, одна з підозрюваних на початку березня 2022 року отримала посаду у створеному росіянами так званому "податковому органі" у тимчасово окупованому Ізюмі.

Ще двоє правоохоронців почали працювати у "поліцейській ділянці" тимчасово окупованого Вовчанська на посадах дільничного та помічника чергового. І двоє підозрюваних "працевлаштувалися" у тимчасово окупованих Куп'янську та Боровій. На місцях вони всіляко допомагають окупантам і дотримуються їх вказівок: проводять обшуки та патрулюють вулиці.

Усім п'ятьом зрадникам повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі із конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Харківська облпрокуратура.

Нагадаємо, заступника голови Харківської облради Богдана Мальованого хочуть усунути. Як повідомили у Державному бюро розслідувань, причина цього – російський паспорт.

За оперативною інформацією, у Богдана Мальованого є паспорт громадянина Росії, отриманий ним у 2014 році в Севастополі, посвідчення водія та податковий номер, який потрібен, зокрема, для сплати податків у РФ. ГБР звернулося до Харківської облради з метою усунення посадової особи, оскільки чиновник такого рангу має доступ до інформації, пов'язаної з обороною Харківської області та іншої, зокрема таємної інформації.