У Краснокутській громаді шириться дезінформація про прорив кордону та наступ ворога, а також про північнокорейські війська на Золочівщині, пише «Слобідський край».

Як повідомила очільниця Краснокутської громади Ірина Карабут, з вечора 23 жовтня до неї та її заступника телефонують та пишуть місцеві жителі.

За її словами, люди схвильовані чутками, що нібито російські війська прорвали державний кордон України поблизу Великої Писарівки, і незабаром розпочнеться наступ на Краснокутськ.

Велика Писарівка — селище в Сумської області. Розташовано неподалік від державного кордону з РФ. 24 лютого 2022 року російські військові перетнули у селищі державний кордон. Вже 28 лютого того ж року Велику Писарівку звільнила 93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр». Від селища до Краснокутська - близько 70 км.

Сьогодні, 24 жовтня, каже Ірина Карабут, чутки доповнилися новою інформацією - нібито на Золочівщині вже зафіксовано наступ північнокорейських військ.

Днями Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила про намір Північної Кореї відправити 12 тисяч військових до України. За її даними, йдеться про 4 бригади військових, зокрема, спецназ.

В свою чергу, президент України Володимир Зеленський також заявив, що КНДР фактично надсилає своїх громадян воювати в Україну в російських військах. В США також вважають, що Північна Корея відправила своїх військових до РФ на кораблі, що прибув до російського Владивостока.

Ірина Карабут зазначила, що чутки про прорив кордону та наступ на Золочівщині - неправда.

«Ми перебуваємо у постійному контакті з військовими та отримуємо актуальну інформацію щодо ситуації на Харківщині одними з перших», - запевнила Ірина Карабут.

Жителів Краснокутської громади просять не поширювати чутки, не вірити неправдивим повідомленням та довіряти лише офіційним джерелам інформації.