Російські військові кожного дня масово втрачають техніку та особовий склад на Куп'янському напрямку. Про це в ефірі Суспільного повідомив командир батальйону ударних безпілотних авіакомплексів "Ахіллес" 92-ї ОШБР Юрій Федоренко.

За його словами, лише за ранок 24 жовтня бійцям батальйону "Ахіллес" вдалося знищити один танк, дві БМП і дві автівки противника.

"Вони зазнають значних втрат. Наприклад, перший штурм — 50 одиниць броньованої техніки, повернулося лише дві. Другий штурм — 17 одиниць техніки, покинули поле бою лише дві, решта була знищена Силами оборони", — розказав командир батальйону.

Юрій Федоренко зазначив, що, не дивлячись на великі втрати, армія РФ ще має сили та засоби продовжувати штурмові дії. У разі захоплення лівобережної Куп'янщини росіяни можуть спробувати форсувати річку Оскіл для переходу на правобережжя, але в короткостроковій перспективі, каже командир батальйону "Ахіллес", їм це не вдасться.

"Ми форсували Оскіл в 2022 році під час Харківського контрнаступу. Тоді вдалося це зробити виключно через те, що це вміли робити командири, і відваги особового складу. Річка Оскіл є дуже прудкою і це зробити не просто. Зараз ми маємо додатково безпілотні системи, FPV-дрони, яких не було в 2022 році, тому у росіян в короткостроковій перспективі не буде можливості форсувати річку Оскіл", — розповів Юрій Федоренко.