Сьогодні, 24 вересня, по Харкову прилетіло 6 КАБів. Про це повідомили в прокуратурі.

Близько 15:15 збройні сили РФ вдарили по передмістю Харкова та безпосередньо по місту 8 керованими бомбами з трьох літаків СУ-34: 

  • 2 бомби влучили по території Циркунівської громади;
  • ще 6 влучань зафіксовано по Харкову у Шевченківському, Київському, Салтівському і Немишлянському районах.

Наразі відомо про 3 загиблих та 31 пораненого. Запуски були з населеного пункту Строітєль Бєлгородської області РФ.

Один з ударів прийшовся по цивільному підприємству харчової промисловості. За даними поліції, це хлібозавод. За попередньою інформацією, там один загиблий. Ще двоє - в інших місцях прильотів.

Попередньо під завалами будинку у Київському районі знаходяться двоє людей. Триває пошуково-рятувальна операція. Залучені рятувальники, спеціальні собаки-пошуковці та всі необхідні профільні служби.

За попередніми даними прокуратури, на будинок росіяни скинули ФАБ-500.

Начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко повідомив, що біля пошкодженого будинку розгорнуто роботу штабу поліції.

"Всі, хто втратив зв’язок з рідними, можуть звернутися із заявами та здати зразок ДНК. Також тут можна подати заяву про пошкодження майна. Крім того, буде забезпечене цілодобове чергування поліцейських, які постійно здійснюватимуть охорону біля пошкоджених будинків, аби не допустити фактів мародерства", - сказав він.

На місці іншого влучання у Київському районі розпочалась пожежа на базі відпочинку. У Немишлянському районі стався вибух поблизу хлібозаводу. Загинула жінка.

Внаслідок удару по Салтівському району міста пошкоджені спортивний майданчик, дитячий садок, вікна в багатоквартирних будинках та супермаркет. Від осколкових поранень помер чоловік. На місці інших влучань у Шевченківському, Салтівському та Київському районі за медичною допомогою ніхто не звертався.