За кілька тижнів на Куп'янському напрямку на Харківщині ЗСУ знищили близько 10 російських танків. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, це танки Т-80, Т-90. Т-90 - це російський основний бойовий танк, якому надано ім'я "Володимир" після смерті головного конструктора Володимира Поткіна. А ось Т-80, що вироблявся з 1976 року, робили й у Харкові на заводі ім. Малишева.

Сергій Череватий зазначив: на Куп'янському напрямку на відміну від Бахмута росіяни здебільшого використовують не "вагнерівців", а регулярні війська. РФ продовжує обстрілювати Куп'янський район, села якого щодня під масованими ударами артилерії.

Череватий зазначив, що за добу на цьому напрямі було понад 400 обстрілів. Росіяни використовують весь арсенал зброї: "гатять" із РСЗВ, мінометів, б'ють ракетами С-300 із Білгородської області. Успіху у просуванні ворог не має. Наші війська відбивають усі спроби атак противника, як це було 23 березня у районі села Синьківка Куп'янського району. Минулої доби ЗСУ на цьому напрямі знищили пару БМП противника, безпілотник і гармату.